Tapas steder

Siden for os som elsker Tapas :-)

En af de store fornøjelser når man er i Spanien er at prøve de mange forskellige tapas barer.
Vi opfordrer hermed alle som stifter bekendtskab med en bar som kan anbefales, at sende os et billede udefra og evt en billede af regningen således at man også får en fornemmelse for prisleje.
Man kan nemt bruge en fredag / lørdag aften på adskillige barer hvor der smages tapas & vino

Vil vil her på siden komme med anbefalinger på gode tapas steder - Bar / Restaurant

Siden vil løbende blive opdateret.....
Kom gerne med input


LIZARRAN :

Kæden Lizarran startede i 1988 og er at finde mange steder. Vi besøger som oftest Lizarran på havnefronten i Santa Pola.
På Lizarran render tjenerne rundt med store bakker med tapas på, er der noget som frister napper man blot fra bakken.
Hver tapas har en tandstik i og til slut når maven er mættet betaler man for de tandstikker som ligger på tallerkenen.
Prislejet er i den billige ende, men kvaliteten er god og konceptet genialt ikke mindst for børnefamilierne, da man nemt kan se hvad 
det er man skal spise.



LA TERRAZA DEL GOUMET / LA TABERNA DEL GOUMET :


Det er ubegribeligt, hvad man kan lave af god mad i et lillebitte køkken.   


Men de gør det på La Terraza, og de slipper godt af sted med det.

Nu skal det dog siges, at restauranten, der ligger på palme-esplanaden er en forlængelse af La Taberna Del Gourmet, der ligger en gade længere oppe i byen, så retter der kræver noget helt særligt, bliver hentet i køkkenet dér.

La Terraza åbner til frokost og har åbent til over midnat, og det er et herligt sted at slå sig ned til frokosttid, hvor man kan søge en smule ly fra solen under palmetræerne.
Og når man er bænket, kan man med sindsro kaste sig over det varierede menukort, der rummer alt fra helt traditionelle tapas til muslinger.

Her byder på kartoffelsalat, muslinger i hvidvin, som stærkt kan anbefales, iberisk skinke, afsindigt lækker brød med tomat skåret i små stykker og badet i olivenolie, små stykker ost, der serveres flot på et sort fad med kompot og nødder, økologiske tomater med tun, kroketter, fisk og grillet oksefilet. Jo, man bliver mæt, selvom det er små portioner.

Det hele bliver serveret på en lys og luftig terrasse, som i virkeligheden blot er en glasindhegning på Esplanaden, men der er læ for den vind, der af og til blæser ind fra Middelhavet, og er man der udenfor sæsonen er der tændt op i terrassevarmerne.


Vil du hellere inden døre, eller vil du ud om aftenen, kan du med fordel gå på La Taberne del Gourmet i stedet. Det er endnu en af Maria José San Románs restauranter, styret af hendes datter, og kvaliteten er naturligvis i top.

Er det muligt, så vælg plads i baren og lad dig fange ind af de lokales højrystede tale og gestikuleren i det aflange og smalle rum, hvor man kommer hinanden ved. Samtidig kan du følge med i, hvordan retterne forberedes bag baren af de lækreste råvarer.

Mange portioner kan fås både i hele og halve, og der er god tradition for at dele, så gør endelig det og gå på oplevelse.

Man får fantastisk god mad for pengene, specielt deres laksetatar kan anbefales.

La Terraza del Gourmet, Explanada de España 2 og La Taberna del Gormet, Calle San Fernando 10, Alicante. latabernadelgourmet.com

 


NOU MANOLIN :

Politikken skriver således om Nou Manolin

For bare få år siden var det utænkeligt at kunne gå ind på Nou Manolin efter klokken 21.15 og få plads i baren. For selvom de lokale generelt spiser sent og gerne først efter klokken 22, så er Nou Manolin noget helt for sig.

Af mange, heriblandt Ferrán Adrià fra den nu lukkede El Bulli, er Nou Manolin udråbt til at være en af verdens bedste tapas-restauranter. Den franske mesterkok Joël Robuchon, hvis restauranter tilsammen har 28 Michelinstjerner har den også som fast spisested, når han er på disse kanter, ligesom Newsweek har Nou Manolin med på listen over de 101 spisesteder i Europa, man bør besøge. 



Netop i baren er der allerhyggeligst i denne traditionelle restaurant med exceptionelt gode råvarer. Stemningen er afslappet og her bliver stadig talt mest spansk, for selvom her er markant færre gæster end i de gode år, så er der stadig spaniere, der prioriterer at bruge penge på en aften ude.

Er der ikke lige plads i baren, når I ankommer, så tag et glas og stil jer i kø. Det er en meget større oplevelse end at sidde i restauranten på etagen oppe over. I baren er der støj og liv, og hver gang en kunde giver drikkepenge, bliver der ringet med klokken og råbt tak fra personalet.

Når I får plads, så lad være med at bestille for meget mad på en gang. Vælg et par retter og behold så i øvrigt menukortet. Der er nemlig tradition for i Spanien at spise hurtigt og lidt af hvert, og derfor kommer alle retterne ret hurtigt efter hinanden, hvis man ikke selv trækker tiden.

Efter spanske forhold er Nou Manolin i den dyrere ende - omkring 100 kroner pr ret. Til gengæld er de fine at dele, og på den måde kan man alligevel komme ret meget rundt i menukortet.


Polikken rammer den meget godt med denne anmeldelse. Det er en super bar og bestemt værd at besøge. Prisen er som en alm gennemsnit restaurant i DK, blot meget bedre :-)
Det er et must at sidde i baren og er man mere end 2 må man påregne ekstra ventetid.


PIRIPI :

Søster restaurant til Nou Manolin - måske endda en smule billigere...varmeste anbefalinger herfra.



SENTO :

Lillebitte bar i Alicante, oplev atmosfæren når de altid imødekommende og glade tjenere holder styr på det fyldte lokale
og en stor mængde mennesker på gaden, som venter på at komme ind alt imens de får serveret et glas vin. 
Det er ikke goumet tapas, men mindre kan også gøre det. Maden er absolut fin og priserne rimelige og så får man alt i  alt bare en rigtig god oplevelse på dette hyggelige lille sted.  Her falder man også nemt i snak med de øvrige gæster - bedst hvis man ikke er mere end 2 og hav tålmodighed indtil der bliver plads i baren.




TAPENOT:

Tapenot er et sted vi ofte vender tilbage til. Her er tale om value for money.  

Ligger på et meget hyggeligt torv og skal man sidde udendørs
vil det i sommermånederne være nødvendigt at bestille bord. De laver fremragende laks og tuntatar.





































LA TASCA :


Ligger i Gran Alacant - Fin bar med et godt udvalg og rimelige priser.













EL PORTAL:



Indenfor er alt holdt i mørke farver, og på alle de sorte tavlevægge 
er ret efter ret skrevet med kridt.  

Disken er fyldt med friske råvarer og for enden af bistroen er der
 
gennem store glasdøre udsigt til de hundredvis af vin, der vælges via den iPad, 
man får udleveret i stedet for vinliste. 

Den afslappede atmosfære betyder også, at der er en fladskærm bag baren, 
så det er en god mulighed for både at se fodbold og få god mad.

El Portal er en god blanding af en helt ny og moderne restaurant 
og en traditionel spansk taberna.

Generelt holder El Portal et højt niveau, uden at det er dyrt.

På vinkortet findes en Negre de Negres fra Priorat til overkommelige 

30 euro (cirka 220 kroner), ville formodentligt koste x3 i DK. Men der 

er rigtig mange vine på kortet, og en stor del af det kan købes på glas, 

så prøv også gerne nogle forskellige.

Bonusinfo: I modsætning til mange andre restauranter holder El Portal ikke lukket mellem frokost og aften, så man kan spise tidligt, hvis man vil. Dog kommer man så til at sidde alene, da spanierne spiser sent. I weekenden skal der bestilles bord, og kan man vente, så tag den sene seeting lørdag klokke 22.45 og bliv hængene til cocktails bagefter. Stedet serverer rigtig gode drinks.

El Portal, Calle de Bilbao 2, Alicante. elportaltaberna.com




TAPA Y CANA:

Tapas kæde som findes flere steder - Konceptet er det samme som Lizarran, tjenerne kommer rundt med fade og retterne er serveret på
træbrikker. Maden er god og blllig, man betaler efter hvor mange  brikker man til sidst har stående.
Vi har besøgt baren i Elche.


EL CANTO :



La Tasca El Barrio

I Alicante by findes baren La Tasca El Barrio hyggeligt sted, med god mad og rimelige priser




De Canas y Bocatas

I Los Arenales Del sol (Gå afstand) ligger på torvet en ny tapas bar De Canas y Bocatas, som godt kan få et
par pæne ord med på vejen. Det selvom det kun drejer sig om et enkelt besøg.
Meget rimelige priser og lidt for en værd smag på menukortet - Maden var fin og vi kommer igen... 

I




Comments