Guadalest
Den lille bjerglandsby, som ligger knap 600 meter over havets overflade, har blot 200 indbyggere, men fra tidlig morgen til sen aften valfarter turister hertil fra hele Europa. Der kommer faktisk så mange, at Castell de Guadalest regnes som den vigtigste seværdighed på Costa Blanca og den bedst besøgte landsby i hele Spanien

Guadalest ligger nordvest for Benidorm. Kommer man ad motorvej A7, skal man dreje af ved afkørsel nr. 65 og finde vej CV 70. Skiltene viser i første omgang til La Nucia, Polop og Calossa, men kort før La Nucia dukker skiltet med Guadalest første gang op. 
Samtidig åbner der sig et fantastisk vue på begge sider af CV 70, der de sidste km. før 
Castell de Guadalest byder på rigtig bjergkørsel, hvor det ene hårnålesving afløser det andet.

Klokketårnet 
Det første varsel om, at man nærmer sig den lille bjerglandsby, er det hvide klokketårnsamt resterne af udkigstårnet Alcala, placeret øverst på en klippetop umiddelbart foran borgen. Udkigstårnet blev brugt til at holde øje med alle indtrængende i dalen.
Castillo de San José
Castillo de San José blev som led i byens forsvarsstruktur påbegyndt i det 8. århundrede, men blev delvis renoveret i det 15. og 16. århundrede. Borgen, der er bygget af maurerne, blev regnet for uindtagelig, indtil Jaime med en storhær gjorde en ende på denne påstand.


Borgen går også under navnet Alcozaiba og er beskyttet som en af Spaniens kulturskatte.

Udover de diverse seværdigheder kan man også bare nyde naturen.

Det første museum, man støder på, er Museo Migrogigante, hvor de fleste af de udstillede genstande skal studeres gennem et mikroskop. Man kan bl. a. se tyrefægtning på et knappenålshoved, en myre, der spiller violin, et elskende par på en blomst, tegning på et riskorn, selvportræt af kunstneren malet på et sandkorn o.m.m. Midt i rummet står en skulptur af et hjerte med pulsårer. Ud af hjertet dukker en nøgen mand og kvinde, forskellige dyr, sommerfugle, insekter, snegle osv. I hjertet er der også små kikhuller, hvor man kan betragte miniskulpturer. Kunstnerens personer er for det meste nøgne og meget livagtig gengivet.

Trappen til første sal er det indre af et sneglehus på højkant. I midten af rummet står en stejlende hest, hvor grene udgår fra dens ryghvirvel og dækker hele loftet. Det er livets træ. I det ene hjørne ligger en nøgen figur af en diende mor med hendes sommerfuglebarn. Det er topkvalitet af kunst og er rigelig sine 4 € værd, som det koster at komme ind.

Museo de Microminiatures er også meget interessant og fascinerende med sine mange genstande, der skal betragtes gennem et mikroskop, men hører til den traditionelle type med små udstillings skabe. Prisen er ligeledes 4 €.

Museo Municipal "CASA ORDUÑA" blev bygget efter det store jordskælv 1644. Det blev genopført af familien Orduña, som nedstammer fra en baskisk slægt. Den ene halvdel af huset er bygget op ad klippen, og den anden halvdel står på området over kapellet til den tilstødende kirke. Huset er på fire etager og et loft. Bygningen bliver støttet af stenmure. Møblerne tilhører familien Orduña og har altid stået i bygningen. De er fra deres rigeste periode. Gennem haven fra "CASA ORDUÑA" går man op ad trapperne til det gamle slot, hvor der nu kun er ruiner tilbage. Man kan se, det i sin tid har været storslået og i hvert fald er der en pragtfuld udsigt heroppefra. Indgangen koster 3€.Museo de Antonio Marco. Det er et museum med dukkehuse, hvor man kigger ind gennem vinduerne og ser, hvordan folk har levet. Man ser både private hjem, forretninger, barer osv. Der er kælet for hver lille detalje og intet er overladt til tilfældighederne. På øverste etage er bygget et landskab med små huse, træer, vandfald, et tog der kører m.m. Det er fascinerende. Indgang 3€.

Guadalest har flere museer end de nævnte, og en hel del forretninger, barer og restauranter, der nok er et besøg værd. Jeg fandt en guddommelig restaurant, hvor man kunne sidde i skygge og skue ud over bjergene, mens man spiste sin frokost. Priserne var forbavsende rimelige.

Når man forlader Guadalest, vil jeg anbefale at se nærmere på forretningerne på den anden side af parkeringspladsen. De hører til i den meget dyre ende, men det koster ikke noget at kigge. Besøg især porcelænsforretningen med Lladró porcelæn. Her er små skulpturer og meget store spændende porcelænsarbejder. Jeg faldt for en karet med fire heste og et konge- eller prinsepar indeni. De store porcelænsskulpturer koster det samme som en nyere brugt bil. Men de er fantastisk flotte.


Undersider (1): Live webcam stream
Comments